Zdravý život a úspěchy chemie:

25.11.2011 10:30

Potraviny a léčiva – zdravá či nezdravá?

Chemie v ústní dutině

(Chemie kolem nás – potraviny a „éčka“, léčiva přírodní či chemická;

celoživotní péče o chrup a způsoby lékařské terapie)

závěrečný seminář realizovaný v rámci 2. běhu kurzu

CHEMIE PRO ŠKOLY 21. STOLETÍ - 

Nové poznatky a metody ve výuce chemie na ZŠ a SŠ

Místo a datum konání

pátek 25. listopadu 2011 od 10,30 do 15,30 hodin

Univerzita Karlova v Praze,

Přírodovědecká fakulta – Albertov 3, Praha 2

posluchárna A3 v přízemí budovy Albertov 3

Program

  • 10,30 – 13,30: Přednáška a prezentace k chemii potravin, moderní pohled na přídatné látky v potravinách; léčiva a mechanismus jejich působení. Dotazy, diskuse.
  • 14,00 – 15,30:    Přednáška o uplatnění vědeckých poznatků k zdravé péči o chrup, složení a děje probíhající v ústní dutině. Dotazy, diskuse.

Šestihodinový seminář je určen především učitelům chemie, ale také zájemcům o obory biochemických a lékařských vědních výzkumů. Proběhne ve dvou blocích – dopolední od 10.30  do 13.30 hodin a odpolední od 14.00 do 15.30 hodin v učebně č. 7 budovy Albertov 3. Kapacita učebny je omezena počtem 20 osob.

Lektoři semináře

Prof. RNDr. Jiří Hudeček, CSc., MUDr. Blanka Čtrnáctová 

Na seminář se můžete hlásit pomocí přihlášky on line do 21. 11. Do kolonky název akce pište Zdravý život a úspěchy chemie.

Zpět