Úvod do molekulární gastronomie
22.11.2011 09:00(Uplatnění nové mezioborové vědy při výuce, v laboratoři i v kuchyni)
Seminář je součástí kurzu
Zajímavé chemické experimenty
pro školu i pro život: praktická a experimentální výuka chemie na ZŠ a SŠ
Místo a datum konání
úterý 22. listopadu 2011 od 9 do 14,00 hodin
Univerzita Karlova v Praze,
Přírodovědecká fakulta - Chemický ústav
Hlavova 8, Praha 2
laboratoř Katedry učitelství a didaktiky chemie, suterén, č. dveří 6
Program
- 9,00 – 12,00: Teoretický úvod, praktické gastronomické pokusy
- 12,30 – 14,00: Experimenty vhodné pro školní výuku i domácí vaření
Šestihodinový seminář je určen učitelům přírodovědných předmětů, především chemie. Proběhne v plně vybavené laboratoři Katedry učitelství a didaktiky chemie PřF UK v levém křídle suterénu budovy Chemického ústavu, č. dveří 007.
Kapacita je omezena maximálním počtem 20 účastníků. Hlásit se můžete pomocí přihlášky on line do 17.11.
Hlavní lektor semináře:
Prof. RNDr. Miroslav Raab, CSc.
pracovník Ústavu makromolekulární chemie AV ČR
———
Zpět