Úvod do molekulární gastronomie

22.11.2011 09:00

(Uplatnění nové  mezioborové vědy při výuce, v laboratoři i v kuchyni)  

Seminář je součástí kurzu

Zajímavé chemické experimenty

pro školu i pro život: praktická a experimentální výuka chemie na ZŠ a SŠ

Místo a datum konání

úterý 22. listopadu 2011 od 9 do 14,00 hodin

Univerzita Karlova v Praze,

Přírodovědecká fakulta - Chemický ústav

Hlavova 8, Praha 2

laboratoř Katedry učitelství a didaktiky chemie, suterén, č. dveří 6

Program

  • 9,00 – 12,00: Teoretický úvod, praktické gastronomické pokusy
  • 12,30 – 14,00: Experimenty vhodné pro školní výuku  i domácí vaření

Šestihodinový seminář je určen učitelům přírodovědných předmětů, především chemie. Proběhne v plně vybavené laboratoři Katedry učitelství a didaktiky chemie PřF UK v levém křídle suterénu budovy Chemického ústavu, č. dveří 007.

Kapacita je omezena maximálním počtem 20 účastníků. Hlásit se můžete pomocí přihlášky on line do 17.11.

Hlavní lektor semináře:

Prof. RNDr. Miroslav Raab, CSc.

pracovník Ústavu makromolekulární chemie AV ČR

Zpět