Úvod do molekulární gastronomie

11.04.2011 09:00

(Uplatnění nové mezioborové vědy při výuce, v laboratoři i v kuchyni)  

Seminář je součástí kurzu

Zajímavé chemické experimenty

pro školu i pro život: praktická a experimentální výuka chemie na ZŠ a SŠ

Seminář je již plně obsazen.

Místo a datum konání

pondělí 11. dubna 2011 od 9 do 14,30 hodin

Univerzita Karlova v Praze,

Přírodovědecká fakulta - Chemický ústav

Hlavova 8, Praha 2

laboratoř Katedry učitelství a didaktiky chemie

suterén, č. dveří 6

Program

  •  9,00 – 12,00: Teoretický úvod, praktické gastronomické pokusy
  • 13,00 – 14,30: Experimenty vhodné pro školní výuku i domácí vaření

Šestihodinový seminář je určen učitelům přírodovědných předmětů, především chemie. Proběhne v plně vybavené laboratoři Katedry učitelství a didaktiky chemie PřF UK v levém křídle suterénu budovy Chemického ústavu, č. dveří 007.

Hlavní lektor semináře:

Prof. RNDr. Miroslav Raab, CSc.

pracovník Ústavu makromolekulární chemie AV ČR

Kapacita je omezena maximálním počtem 20 účastníků.

Zpět