Úvod do molekulární gastronomie
11.04.2011 09:00(Uplatnění nové mezioborové vědy při výuce, v laboratoři i v kuchyni)
Seminář je součástí kurzu
Zajímavé chemické experimenty
pro školu i pro život: praktická a experimentální výuka chemie na ZŠ a SŠ
Seminář je již plně obsazen.
Místo a datum konání
pondělí 11. dubna 2011 od 9 do 14,30 hodin
Univerzita Karlova v Praze,
Přírodovědecká fakulta - Chemický ústav
Hlavova 8, Praha 2
laboratoř Katedry učitelství a didaktiky chemie
suterén, č. dveří 6
Program
- 9,00 – 12,00: Teoretický úvod, praktické gastronomické pokusy
- 13,00 – 14,30: Experimenty vhodné pro školní výuku i domácí vaření
Šestihodinový seminář je určen učitelům přírodovědných předmětů, především chemie. Proběhne v plně vybavené laboratoři Katedry učitelství a didaktiky chemie PřF UK v levém křídle suterénu budovy Chemického ústavu, č. dveří 007.
Hlavní lektor semináře:
Prof. RNDr. Miroslav Raab, CSc.
pracovník Ústavu makromolekulární chemie AV ČR
Kapacita je omezena maximálním počtem 20 účastníků.
———
Zpět